Održana je stručna tribina za nastavnike u amfiteatru gimnazije

PresentationSavez učitelja Republike Srbije je akreditovao program Stručne tribine sa ciljem kontinuiranog razvoja profesionalnih kompetencija zaposlenih u proveti kroz koordiniranu saradnju sa stručnim saradnicima različitih institucija obrazovanja. Ova tribina ima za cilj osnaživanje nastavničkih kompetencija za primenu novog Pravilnika o stalnom stručnom usavršavanju i sticanju zvanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika (objavljen 27.9.2013, Službeni glasnik RS 85/13) i za kvalitetno planiranje profesionalnog razvoja.

Moderator ove tribine ispred Saveza učitelja Srbije bila je Zorica Vukajlović, profesor razredne nastave i predsednica Društva učitelja Beograda, a izlagači Branka Šegrt (rukovodilac Sektora za stručno usavršavanje i napredovanje u ZUOVu i dr Miroslav Pavlović, rukovodilac Sektora za mentorstvo, pripravništvo i rukovođenje u ZUOVu. Stručnoj tribini je prisustvovalo oko 350 polaznika iz svih srednjih i osnovnih škola sa teritorije opštine Vršac. Na samom početku skup je pozdravila član Opštinskog Veća za obrazovanje, gospođa Snežana Ružić.

Dve aktulne teme tribine, “Zakonski okvir koji reguliše obrazovno-vaspitni sistem” i “Lični plan profesionalnog razvoja – portfolio”, bile su povod za okupljanje, ali i prilika da se prosvetni radnici nađu na jednom mestu i razmene iskustva. Svi polaznici su dobili Uverenje o savladanom programu stručnog usavršavanja (Katalog 2012/13. i 2013/2014. godina, broj 502).

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s