Programiranje robota i stvari u nastavi informatike – video-konferencija [ažurirano]

MicrosoftSa željom da pomogne informisanje i profesionalno osnaživanje nastavnika informatike i nastavnika tehničkog obrazovanja u svetskoj nedelji programiranja Microsoft organizuje video-konferenciju za nastavnike sa temom “Uvod u programiranje robota i stvari i nastava o osnovnim konceptima ove dve teme, sa praktičnim primerima”.

Video-konferencija će biti održana u ponedeljak 08.12.2014. godine od 20:00 časova.

Nastava na ovu temu može i treba da bude organizovana učenicima starijih razreda osnovne škole i mlađih razreda srednje škole. Nastavnik Katarina Veljković iz Politehničke škole u Kragujevcu će predstaviti uvod u programiranje Lego robota i Lego programski jezik, a nastavnik Svetlana Radlovački iz Školskog centra “Nikola Tesla” Vršac će predstaviti programiranje stvari uz pomoć vrlo jeftinog Arduino kontrolera (naručuje se preko interneta za desetak dolara) u programskom jeziku C#.

Za sve učesnike koji žele da se priključe video-konferenciji, moli se da se u terminu od 19h do 20h priključe probi video-konferencije, da bi podesili svoje računare i saznali pravila ponašanja u toku video-konferencije sledeći uputstvo sa ove veze.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s