EY studija slučaja za srednjoškolce “Start Young – Take the Lead”

eyRevizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst & Young), već drugu godinu za redom, organizuje takmičenje u rešavanju studije slučaja „Start Young – Take the Lead“ u cilju praktičnog osposobljavanja i prepoznavanja mladih talenata širom Srbije. Takmičenje u studiji slučaja, pod nazivom „Start Young – Take the Lead“, namenjeno je srednjoškolcima bez obzira na godinu i predmet školovanja. Organizovano kao deo EY strategije za razvoj talenata, takmičenje je okrenuto podršci sve rasprostranjenih neformalnih oblika edukacije uz poseban osvrt na metodologiju studije slučaja.

Analiza realnih problema sa kojima se kompanija može susresti, definisanje mogućih rešenja, timski rad i usavršavanje veština prezentovanja deo su ovog izazova. Učenici III i IV razreda Škoslkog centra “Nikola Tesla” smera finansijski tehničar, oformili su tročlani tim sa ciljem da u zadatom roku izrade takmičarski zadatak koji sadrži CV svakog člana tima i rešenje studije slučaja. Kako bi što lakše koordinirali rad na izradi takmičarskog zadatka, bez potrebe fizičkog prisustva u školi, učenici i mentor, predmetni profesor poslovne informatike i autor ovog bloga, često koriste prednosti školske Microsoft Office 365 platforme za deljenje i rad na zajedničkim dokumentima.

Organizator takmičenja, kompanija EY je globalni lider u revizorskim i poreskim uslugama, podršci pri poslovnim transakcijama i poslovnom savetovanju sa 190.000 zaposlenih širom sveta.

O takmičenju u medijima:

Advertisements

One Reply to “EY studija slučaja za srednjoškolce “Start Young – Take the Lead””

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s