III mesto na nagradnom foto konkursu povodom “Zelene nedelje 2015” za učenice Školskog centra “Nikola Tesla”

competitionEU info point Novi Sad, povodom Zelene nedelje 2015. organizovao je nagradno foto takmičenje za učenike trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih škola sa teritorije Vojvodine Moj eko selfi. Zelena nedelja 2015. godine obeležava se na različite načine širom Evrope. Evropska nedelja održivog razvoja traje od 30. maja do 5. juna 2015. godine. Cilj obeležavanja nedelje održivog razvoja jeste podsticanje i bolja vidljivost aktivnosti, projekata i događaja koji promovišu održivi razvoj.

Priroda je od vitalnog značaja za naše zdravlje i blagostanje. Svi mi zavisimo od hrane, energije, vazduha, vode i sirovina koje čine život mogućim i pokreću razvoj. Planetu delimo sa izuzetnom prirodnom raznolikošću koja je izvor inspiracije, učenja i rekreacije; deo našeg kulturnog nasleđa i doprinos kvaliteta života. Zelena nedelja se ogleda u promovisanju dobrobiti koje dobijamo iz prirode i osmišljavanju načina na koje je možemo zaštititi. Zelena nedelja nudi jedinstvenu priliku za debatu i razmenu iskustava i dobre prakse iz oblasti očuvanja i zaštite životne sredine.

Zadatak konkursa bio je izrada “selfi” fotografije na kojoj se prikazuje na koji način se provodi slobodno vreme u prirodi, na otvorenom, u parku, na jezeru, reci, itd. Razmatrane su samo one fotografije na kojima se vidi da se priroda čuva i prema njoj ponaša zaštitnički i blagonaklono. EU info point u Novom Sadu i stručni žiri izabrali su 3 najbolje fotografije i rezultate konkursa objavili na Facebook stranici i web sajtu EU info pointa. III mesto osvojila je Svetlana Živanov, učenica III6 odeljenja Školskog centra “Nikola Tesla” u Vršcu, a u izradi fotografije pomogle su joj drugarice iz odeljenja Radmila Stojaković i Emilija Kulman.

Advertisements

One Reply to “III mesto na nagradnom foto konkursu povodom “Zelene nedelje 2015” za učenice Školskog centra “Nikola Tesla””

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s