Održana je konferencija Slobodan softver u nastavi

Posted on Updated on

PresentationDanas, 30.01.2016. godine, u prostorijama Fakulteta za menadžment u Sremskim Karlovcima, održana je konferencija Slobodan softver u nastavi. Konferenciju je započela u 10:00 časova obraćanjem Gorana Jovišića, organizatora i predsednika Udruženja profesora informatike Srbije. Konferenciju je nakon toga zvanično otvorila Jasmina Gejo, predstavnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Usledile su prezentacije konferencijskih radova u plenarnom delu, pa nakon pauze za ručak, u grupama za SŠ i OŠ.

U plenarnom delu radove su izlagali:

(moderator Goran Jovišić)

Mr. Ljubica Kazi sa Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” iz Zrenjanina – Metodički pristup univerzitetskoj nastavi PHP programiranja:

Profesor informatike i prosvetni savetnik Biljana Marić i profesor elektrotehničke grupe predmeta Jasna Ristić – E-laboratorija:

Dr Olga Jakšić, naučni saradnik Instituta za mikroelektronske tehnologije Univerziteta u Beogradu – Implementacija slobodnog softvera u istraživačkom i naučnom radu u oblasti fizike i molekularne hemije:

Dr Stevan Gostojić sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada – O otvorenim podacima:

Vedran Vučić iz Linux centra u Beogradu – Spečifične namene slobodnog softvera u edukaciji:

Suzana Miljković, učitelj – Mape uma u nastavi i učenju:

Dr Milan Segedinac sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada – Sistem Canvas iskustva upotrebe na Fakultetu tehničkih nauka u Novonm Sadu:

Dr Igor Dejanović sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada – Slobodan softver – tekući trendovi i perspektive:

i Velimir Radlovački, autor ovog bloga i profesor računarske grupe predmete iz Školskog centra “Nikola Tesla” iz Vršca – Network Discovery and Security Auditing with Nmap in Educational Institutions:

U grupi za srednje škole radove su izlagali:

(moderator Velimir Radlovački)

Sonja Šumonja, profesor matematike – Improving Digital Competence in Electro Technical School “Nikola Tesla” in Niš:

(Online) Nebojša Ćosić, programer iz SANN Stockholm AB –  Komunikacioni softver za radne grupe:

Svetlana Radlovački, profesor elektrotehničke grupe predmeta iz Školskog centra “Nikola Tesla” iz Vršca – Primena Arduino platforme u nastavi programiranja:

Bojana Satarić, profesor informatike iz Srednje škole za ekonomiju, pravo i administraciju iz Beograda i Dragan Satarić iz Wikimedia Serbia – Slobodne softverske i druge licence u nastavi:

Vera Milićević, profesor – Upotreba web alata za implementiranje novih saznanja

Jasna Bošković, profesor elektrotehničke grupe predmeta, Tatjana Stanković, profesor matematike i Dr Olga Jakšić – Upoznajmo svet matematike uz slobodan softver:

Tatjana Mitić, profesor informatike i Dragan Ilić, profesor informatike – O primeni slobodnog softvera u nastavi informatike u gimnaziji:

Nada Stojičević, profesor elektrotehničke grupe predmeta i Slađana Trajković, profesor matematike – Nove dimenzije učenja sa open source alatom Oppia:

Danijela Radmilović, profesor elektrotehničke grupe predmeta iz Elektrotehničke škole “Mihajlo Pupin” iz Novog Sada – Razvoj web projekata korišćenjem Twitter Bootstrap Framework tehnologije:

Zdravko Mutin, profesor informatike – primena slobodnog softvera Open Sancore u realizaciji nastave:

Izveštaj o prezentaciji radova u grupi za osnovne škole, kao i sve ostale informacije postaće dostupne na sajtu organizatora u zborniku radova kao i u grupi Profesori informatike. Podsetimo i da je prva konferencija o primeni slobodnog softvera u nastavi održana u Novom Sadu 01. i 02.12.2012. godine.

Advertisements

5 thoughts on “Održana je konferencija Slobodan softver u nastavi

    Suzana Miljkovic said:
    2016-01-31 at 23:02

    Reblogged this on Oblak znanja za učitelje.

    […] održala u Sremskim Karlovcima 30.01.2016. Više o Konferenciji možete pročitati na ovoj vezi i ovoj vezi. Veliki broj radova je ima svoje posebne kvalitete i Programski odbor konferencije odlučio je da […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s