Objavljen je broj 172 časopisa Internet Ogledalo

internet_ogledaloUvodnik IO 172: „Možda taj utisak ne dele stanovnici Hanovera, već naviknuti da svakog marta skoro da postanu “manjina” u svom gradu u odnosu na učesnike i posetioce CeBIT-a, ali mnogima od nas koji su se sa raznih strana slivali na mesto održavanja jednog od najznačajnijih svetskih događaj kada je IT industrija u pitanju činilo se, pored ostalog zahvaljujući besprekornoj organizaciji, da svi putevi vode do Izložbenog centra.

Od pronalaženja mesta za parkiranje, prebacivanja do press centra ili neke od brojnih hala u kojima se ove godine moglo videti bukvalno sve što je od ključnog značaja za digitalizaciju, do informativnih punktova kao nezamenljive pomoći pri snalaženju – sve je funkcionisalo besprekorno…”, piše Vesna Kovačević uvodeći vas u opsežan izveštaj sa ovog sve značajnijeg business to business evropskog dešavanja.

Na ovogodišnjem dešavanju vodeći istraživački instituti i kompanije, kao i veliki broj startup preduzeća prikazali su najnovija dostignuća u oblasti Interneta stvari, cloud computinga, IT bezbednosti, mobilnih aplikacija i društvenog poslovanja.

Jedna od pet naših kompanija koje su se obrele u Hanoveru – DunavNet – na CeBIT-u je po drugi put. Ove godine predstavili su dva seta rešenja bazirana na tehnologiji Interneta stvari – jedan fokusiran na pametne gradove (cityNET), a drugi na primenu u poljoprivredi (agroNET). Bitan aspekt njihovog prisustva bilo je i predstavljanje različitih naučno-istraživačkih projekata u kojima učestvuju, a razgovor sa nama iskoristili su i za najavu konferencije IoT week koja će uskoro biti održana u Beogradu, a čiji domaćin će biti upravo DunavNet.

Priča o Internetu stvari mogla se sresti na svakom koraku na ovogodišnjem CeBITu, od globalnih konferencija u hali 8, preko glavne pozornice u hali 12, do brojnih štandova na kojima su firme prezentovale svoja rešenja zasnovana na IoT tehnologiji. I time kao da se potkrepljuju tvrdnje istraživačke kuće Gartner da je ovo godina kada će kompanije početi da koriste Internet stvari da bi izgradile bolje proizvode. IoT je mnoga preduzeća već učinio efikasnijim, a ove godine on će početi da ih čini konkurentnijim, smatraju analitičari.

Časopis u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju.

PDF izdanje možete preuzeti direktno na ovoj vezi.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s