Treće mesto na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija

Nacionalno takmičenje najboljih učeničkih kompanija je trodnevni događaj na kome učenici srednjih škola predstavljaju široj javnosti i članovima žirija proizvode i usluge koje su razvijali u okviru svojih kompanija. Učenička kompanija je obrazovni program koji omogućava učenicima da budu uključeni u razvoj i vođenje sopstvenih kompanija, sa realnim proizvodima i uslugama za vreme njihovog srednjoškolskog obrazovanja. Program se zasniva na principu učenje kroz rad. Učenici, pod nadzorom nastavnika/mentora, stvaraju kompaniju, razvijaju je i zatvaraju u toku jedne školske godine.

Od 100 učeničkih kompanija koje su uzele učešće u ovogodišnjem takmičenju, 20 najboljih se plasiralo u finale koje se održalo 15. i 16. maja u Beogradu.

Iz Školskog centra “Nikola Tesla” na ovom Nacionalnom takmičenju učestvovalo je osam učenika, odnosno dve učeničke kompanije, pod mentorstvom prof. mr Zorice Pavkov koje su osvojile II i III mesto na Regionalnom takmičenju u Novom Sadu. Podršku učenicima pružio je i autor ovog bloga, njihov predmetni profesor Poslovne informatike Velimir Radlovački.

Kompanija “EKO KOM”, koju čine Gabrijela Mundruc, Milica Đolić, Luka Stanišić i Filip Miličić, osvojila je treće mesto za svoj proizvod – organsko đubrivo koje se pravi od komine grožđa.

Druga kompanija “ECO AIR” predstavila je solarni kolektor, a Tamara Zec, Kristina Đorđević, Anja Milovanović i Anđela Momčilović imale su zapažen nastup u finalu takmičenja.

 

Galerije fotografija sa ovih dešavanja možete pronaći na facebook profilu Dostignuća mladih u Srbiji!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s