Konferencija Nastava programiranja u srednjoj školi

U petak 25.08.2017. godine u Medicinskoj školi na Zvezdari i Naučno-tehnološkom parku Beograd, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa fondacijom Petlja organizovalo je konferenciju “Nastava programiranja u srednjoj školi” u cilju unapređivanja nastave programiranja i bolje pripremljenosti učenika za nastavak školovanja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Voditelj konferencija bila je Snežana Marković, savetnik za IKT u MPNTR, a predavači članovi autorskog tima fondacije Petrlja, eksperti iz oblasti programiranja zaposleni u prosveti i industriji.

Pored predavanja u prepodnevnom terminu koja su imala za cilj da se prisutni nastavnici Računarstva i informatike upoznaju sa materijalima za učenje programiranja koji su slobodno dostupni na portalu Petlja.org, kao i načinom na koji ti materijali mogu da se koriste u nastavi Računarstva i informatike u gimnazijama, u popodnevnim terminima nastavnici Jelena Stojanović i Jovan Miletić iz beogradske srednje škole “Politehnika”, Svetlana Radlovački iz Školskog centra “Nikola Tesla” iz Vršca i Miljana Zdravković iz XIII beogradske gimnazije održali su predavanja sa ciljem razmene ideja i primera dobre prakse za povećavanje motivacije učenika za programiranje u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Učesnici konferencije dobiće potvrdu o prisustvu jednodnevnoj konferenciji u skladu sa Pravilnikom o stalnom stručnom usavršavanju nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika koji će biti distribuirani putem školskih uprava.

Program konferencije i fotografije slede u nastavku:

 

 

Advertisements

3 Replies to “Konferencija Nastava programiranja u srednjoj školi”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s