Prvo mesto na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija

Učenička kompanija u programu Dostignuća mladih “TeslaNET” iz Školskog centra “Nikola Tesla” iz Vršca, sa proizvodom Modularni personalni alarm iPanic, osvojila je prvo mesto na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija u Novom Sadu 22.03.2018. godine. Učeničku kompaniju čine učenici Milica Đolić, Elena Stojkovski, Filip Miličić i Ilija Maravić sa mentorom, autorom ovog bloga. Takmičenje se nalazi u zvaničnom Kalendaru takmičenja i smotri Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pod nazivom Smotra učeničkih kompanija Srbije.

U tržnom centru Big, od 09:00 do 11:00 časova, 36 učeničkih kompanija sa područja Vojvodine uređivali su štandove sa svojim proizvodima i pripremali se za ocenjivanje od strane žirija. Ocenjivanje je trajalo od 11:00 do 17:00 časova, nakon čega je usledilo proglašenje pobednika. Pored učeničke kompanije TeslaNET koja je osvojila prvo mesto, iz Školskog centra “Nikola Tesla” nastupile su još dve kompanije sa zapaženim nastupom. Nekoliko fotografija sledi u nastavku:

Učeničke kompanije u programima Dostignuća mladih u Srbiji funkcionišu u okviru obrazovnog programa koji omogućava učenicima da budu uključeni u razvoj i vođenje sopstvenih kompanija, sa realnim proizvodima i uslugama, kao i da upravljaju zarađenim novcem za vreme trajanja njihovog srednjoškolskog obrazovanja. Program “Učenička kompanija” se zasniva na principu učenje kroz rad – učenici kroz nastavni plan, pod nadzorom obučenih nastavnika mentora, stvaraju kompaniju, razvijaju je i zatvaraju u toku jedne školske godine.

 

 

1 thought on “Prvo mesto na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija

  1. Pingback: Nacionalno takmičenje najboljih učeničkih kompanija | Teaching CS & ICT

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s