Obuka realizatora PISA testiranja u Novom Sadu

Kao i prethodnih godina Školski centar “Nikola Tesla” učestvovaće u PISA testiranju. Da bi testiranje bilo uspešno organizovano i da bi proteklo u skladu sa preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i PISA Srbije, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice u saradnji sa PISA Srbijom organizovao je adekvatnu obuku. Višečasovna obuka održana je 23.03.2018. godine u svečanoj sali Tehničke škole “Mileva Marić – Ajnštajn” u Novom Sadu sa početkom u 13:00 časova.

Obuci su prisustvovali Dragan Popov – školski koordinator, Velimir Radlovački – IT saradnik i Igor Petuhov – test koordinator.

Međunarodni program procene učeničkih postignuća PISA (Programme for International Student Assessment) je u ovom trenutku najveće međunarodno istraživanje u oblasti obrazovanja. Realizuje se u organizaciji OECD-a od 1997. godine. Testiranja učenika organizuju se svake tri godine, a osnovni cilj je da se omogući zemljama učesnicama da donose strateške odluke u obrazovanju na osnovu empirijskih podataka o postignućima učenika i uslovima u kojima se oni školuju.

Više o programu PISA možete pročitati na zvaničnom sajtu PISA Srbija

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s