Pripreme za takmičenje Dabar za školsku 2018/19 godinu

Takmičenje Dabar je namenjeno svim učenicima osnovnih i srednjih škola koji su zainteresovani za različite oblasti računarstva i informatike. Nisu neophodna posebna predznanja, tako da na takmičenju mogu učestvovati i učenici koji ne pohađaju časove računarstva informatike i srodnih premeta. U školskoj 2018/19 godini, takmičenje Dabar će se realizovati u sledećim kategorijama: učenici I i II razreda takmičiće se u kategoriji Dabar, a učenici III i IV u kategoriji Stariji Dabar.

U našoj školi, učenici će imati priliku da se takmiče na dva nivoa takmičenja, školskom i republičkom. Školsko takmičenje počinje od ponedeljka 19.11.2018. od 8:00 časova i traje do petka, 23.11.2018. do 14:00 časova. Najbolji takmičari sa školskog takmičenja plasiraće se na republički nivo . Republički nivo takmičenja održaće se najverovatnije 15.12.2018., istovremeno u Kruševcu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu.

Školsko takmičenje realizuje se online, u računarskim kabinetima škole, u toku redovnih časova Računarstva i informatike (ili srodnih predmeta u okviru kojih se nastava odvija u računarskim kabinetima), odnosno, nakon redovnih časova na dodatnoj nastavi ili na sekcijama. Nakon prijave na sistem za takmičenje, svaki učenik ima 40 minuta za rešavanje zadataka. Po isteku tog vremena, sistem za online testiranje se automatski zatvara i čuvaju se rezultati.

Svaki učenik koji učestvuje na školskom takmičenju, dobiće zahvalnicu za učešće na školskom takmičenju, a oni koji se plasiraju na sledeći nivo takmičenja, dobiće diplomu za osvojeno mesto na školskom takmičenju. Preliminarne i konačne rang liste sa uspehom učenika na školskom takmičenju, odnosno, sa spiskovima učenika koji su se plasirali na republički nivo, dostavljaju se mentorima nakon završetka školskog takmičenja.

Zadatke sa ranijih takmičenja u Srbiji kao i zadatke koje su rešavali učenici u Australiji, Kanadi i Velikoj Britaniji možete pogledati na ovoj vezi!

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s