Održan je FABNoviSad Pilot!

U subotu i nedelju 13. i 14.10.2018. godine, u prostorijama Rektorata Univerziteta u Novom Sadu održan je prvi FABNoviSad Pilot – dvodnevna manifestacija u Novom Sadu posvećena digitalnoj fabrikaciji u organizaciji Fab Initiative, iDEAlab i Mejker Srbija, a pod pokroviteljstvom američke ambasade u Beogradu i Interreg-IPA CBC projekta XBIT.

Održano je mnoštvo predavanja i praktičnih radionica kako iz oblasti digitalne fabrikacije, tako i onih u vezi nauke, tehnologije i inženjeringa uopšte. Program čitave manifestacije možete preuzeti na ovoj vezi.

Učešće u realizaciji izložbe, tokom čitave manifestacije, uzelo je i šest srednjih škola, među kojima je bila i Školski centar “Nikola Tesla” iz Vršca. Takođe, nastavnici Školskog centra “Nikola Tesla” iz Vršca, realizovali su i praktičnu radionicu u čitaonici Rektorata. Profesorka Svetlana Radlovački održala je praktičnu Arduino radionicu, a nakon toga, učesnike Arduino radionice, autor ovog bloga uveo je u svet programiranja u programskom jeziku C putem Cisco Networking Academy i C++ Institute kursa “Programming Essentials in C”.

Neizmernu pomoć u realizaciji svih aktivnosti naše škole pružila su tri učenika odeljenja II2: Marijana Munćan, Viktor Živković i Aleksa Tošić. Uz pohvale pomenutim učenicima slede i pohvale organizatorima na pozivu, besprekornoj organizaciji i gostroprimstvu, a naročito Ivani Gađanski iz BioSense instituta, osnivaču FabLab inicijative u Srbiji.

1 thought on “Održan je FABNoviSad Pilot!

  1. Pingback: Završena je još jedna Evropska nedelja kodiranja | Teaching CS & ICT

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s