Završena je još jedna Evropska nedelja programiranja

Kao što je ranije najavljeno, u periodu od 08.10. do 19.10.2018. godine, obeležena je Evropska nedelje programiranja (CodeWeekEU 2018) radionicama i događajima sa akcentom na programiranju i primeni programiranja u tehnici, tehnilogiji, nauci i poslovanju. Prva nedelja bila je posvećena našim učenicima, vikend događajima van grada, a druga nedelja našim prvacima, kao i sedmacima i osmacima iz vršačkih osnovnih škola i onlajn druženju sa učenicima iz Srednje škole iz Lajkovca.

U računarskom kabinetu br. 19 naše škole, u toku prve nedelje, učenici I i II razreda na obrazovnim profilima elektrotehničar informacionih tehnologija i elektrotehničar računara ušli su u svet programiranja izradom algoritama i upoznavanjem sa osnovnim konceptima strukturiranog programiranja.

U toku vikenda nastavnici i učenici učestvovali su na prvom novosadskom fablabu, o čemu je pisano u prethodnom postu.

Početak druge nedelje bio je rezervisan za učenike svih prvih razreda naše škole. Naši prvaci obišli su više računarskih kabineta i kabinete u kojima se održava nastava stručnih predmeta kako bi se upoznali i sa primenom informacionih tehnologija u drugim obrazovanim profilima.

U utorak i sredu, u računarskom kabinetu br. 19, uz veliku pomoć učenika odeljenja I2 i II2, profesorka Svetlana Radlovački i autor ovog bloga spremili su prezentacije za više od 300 zainteresovanih učenika sedmih i osmih razreda iz svih vršačkih osnovnih škola. Gosti su imali priliku da isprobaju praktične maturske radove naših učenika, radove učenika sa Arduino sekcije profesorke Svetlane Radlovački, radove učenika koji se bave programiranjem video igara, programske alate za izradu algoritama, Cisco Networking Academy i C++ Institute onlajn platformu za učenje programiranja i dr. Fotografije slede u nastavku:

U sredu, 17.10.2018. u popodnevnim časovima, autor ovog bloga, u saradnji sa koleginicom Milijanom Petrović održao je online predavanje o IT Startapima i Lean Startup metodologiji učenicima Srednje škole “17 oktobar” iz Lajkovca obrazovnog profila Ekonomski tehničar. Zahvaljujem se puno koleginici Milijani na pozivu i njenim učenicima na pažnji! Nekoliko fotografija sledi u nastavku:

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s