Dodela nagrada Najboljim edukatorima Srbije 2018

Na svečanosti povodom dodele nagrade Najbolji edukatori Srbije, 27.12.2018. godine u Hotelu „Moskva“ u Beogradu, uručeno je deset priznanja najboljim edukatorima naše zemlje od strane Udruženja za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“. Svečana dodela nagrada okupila je brojne zvanice iz sfere obrazovanja, nagrađene edukatore prethodnih generacija i brojne saradnike i prijatelje Udruženja.

Program su otvorile Mila Đačić i Tara Đačić, kompozicijom „Horovod“, nakon čega su nam se predstavili učenici Danijele Rakić, Jovan Tomić i Luka Simović, kompozicijama „Kaćuša“ i „Tarantela“. Muzički deo programa dao je posebnu notu ovom danu. Prilikom otvaranja ceremonije dobrodošlicu svim gostima je poželela koordinator Udruženja, Ivona Jovanović istakavši ponos Udruženja što slave ovaj dan i što su u društvu najboljih u zemlji. Prisutnima se obratila i Lela Đokić, koja je u prvim godinama bila koordinator Udruženja, i vodila projekat Najboljih edukatora Srbije. Vladimir Prelovac, osnivač i predsednik Udruženja nije bio u mogućnosti da prisustvuje ovoj svečanosti, ali je napisao govor koji je u njegovo ime pročitan. Prisutnima su se obratili i članovi komisije za odabir najboljih edukatora, Srđan Verbić, bivši ministar prosvete i Dragica Pavlović Babić, koordinator PISA istraživanja u Srbiji. Na kraju svečanosti dodeljena su priznanja najboljim edukatorima. U komisijama za izbor Najboljih edukatora Srbije 2018 učestvovali su nagrađeni edukatori prethodnih generacija, a među njima i profesori Svetlana i Velimir Radlovački.

Nakon svečane dodele, pet generacija Najboljih edukatora Srbije učestvovalo je u radionicama koje su edukatori organizovali za svoje kolege. Svi nastavnici prisustvovali su predavanju Borka Petrovića, nagrađenog edukatora 2017. godine pod nazivom “Znanjem bez granica” gde je govorio o mogućnosti umrežavanja najboljih edukatora Srbije preko raznih projekata i širenju obrazovne misije. Nakon toga, Katarina Veljković, nagrađena 2016. godine i jedan od 50 najboljih nastavnika sveta ove godine u okviru takmičenja Global Teacher Prize, podelila je svoja iskustva sa kolegama.

Nakon toga nastavnici su se podelili po grupama i prisustvovali pojedinačnim radionicama. Profesor Velimir Radlovački tom prilikom održao je radionicu o bezbednosti na internetu pod nazivom „Nastavnici na internetu 2019. godine“.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s