Meet and Code radionica u Startit centru Vršac

Tokom Evropske nedelje programiranja, u subotu 19.10. i nedelju 20.10.2019. godine, u prostorijama Startit centra Vršac održana je dvodnevna radionica Uvod u IoT kao deo serije Meet and Code događaja. Organizator događaja bilo je udruženje SEE ICT, odnosno Startit, a predavači, Svetlana i Velimir Radlovački, profesori Školskog centra “Nikola Tesla” iz Vršca.

Subota je bila posvećena programiranju u programskom jeziku C. Na početku radionice polaznici su se upoznali sa osnovnim pojmovima o programiranju i programskim jezicima, a nakon toga, koristeći osnovne tipove podataka, operatore, izraze i naredbe, naučili da pišu programe različitih programskih struktura u Code::Blocks razvojnom okruženju. Predavač na radionici bio je autor ovog bloga.

U nedelju su polaznici imali priliku da stečeno znanje o programiranju primene prilikom razvoja IoT uređaja koristeći Arduino mikrokontrolersku platformu, kao i brojne elektronske komponente i senzore. Predavač na radionici bila je Svelana Radlovački.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s